Bezoek BCTN – Barge terminal

Afgelopen week hebben we een bezoek gebracht aan onze buren van de barge terminal van BCTN in Alblasserdam. Vanuit ons kantoor in Alblasserdam hebben we mooi uitzicht op de terminal. Aangezien we al ruim een halfjaar gevestigd zijn in Alblasserdam werd het dus hoog tijd om een bezoekje te brengen.

Transport per barge

Binnen onze dienstverlening wordt het gebruik van de binnenwateren steeds belangrijker voor het vervoer van containers. Een barge staat voor binnenvaartschip en wordt gebruikt om op een efficiënte wijze containers van een deep-sea terminal (zoals Rotterdam) over het achterland te verdelen. Transport per barge heeft de volgende voordelen:

  • Kostenbesparing; Afhankelijk van de eindbestemming kan de besparing oplopen tot 30% op het natransport.
  • Just-in-time delivery; We kunnen de container op elk gewenst tijdstip laden of lossen.
  • CO2 reductie; Meerdere containers gegroepeerd vervoeren naar de in-land terminal betekent al snel een Co2 reductie ten opzichte van wegtransport.

Mocht u interesse hebben in transport per barge, kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We doen zaken met diverse terminals en operaters in Nederland maar zeker ook daarbuiten tot aan Zwitserland. Voor elke situatie wordt gezocht naar de meest efficiënte oplossing.

Terug naar nieuwsoverzicht